Juniordyne – her får du 3 til ting du skal kigge efter, når du skal finde den rigtige dyne.
Juniordyner kan være en jungle. Der er så mange juniordyner at vælge i mellem at det halve kunne være nok. Derfor har vi samlet 3 gode råd til, hvad du skal kigge efter, når dit barn skal gå fra babydyne til juniordyne.
Tjek størrelsen
En standard juniordyne måler 140 x 100 cm. Den svarer helt præcis til en halv voksendyne. Juniordynen skal hverken være større eller mindre.
Se vores udvalg standard juniordyner
Vælg det rigtige fyld
Vælg en dyne med fyld af en god kvalitet – hvad enten det er dun, silke eller fiber.
Andedun betragtes som det mindst fine af de forskellige duntyper. Moskusdun er “mellem fine” og gåsedun er det fineste/bedste. Man vurderer dunenes kvalitet efter hvor høj deres bæreevne er. Jo højere bæreevne, jo bedre kvalitet. En bæreevne på +11 betragtes som høj.
Se vores udvalg af juniordyner med dunfyld
Silkefyld er relativt nyt på det danske markede, men har nogle helt utrolige kvaliteter i forhold til at afgive overskudsvarme og fugt. Hvis dit barn har tendens til at have det varmt om natten og sparke sin dyne af, kan en silkedyne afhjælpe problemerne.
Fiberfyld er ikke noget nyt. Til gengæld er det nyt at man har fundet ud af at lave noget fiberfyld som har en virkelig god kvalitet. Traditionelt var fiberdyner forfærdelige at sove i – nu er de faktisk blevet midste lige så gode som dundynerne. Hvis du ser på fiberdyner, skal du kigge på prisen. Her er det meget enkelt, en billig fiberdyne er simpelthen ikke værd at købe.
Se vores udvalg af dyner med fiberfyld her
Vælg en høj bæreevne
Teknisk set er bæreevnen den værdi, der i centimeter beskriver hvor meget 20 gram dun (eller fjer) bliver presset sammen af en bestemt vægt. Gode dun er “spændstige”, har mange “fimrehår” og er krumme i overfladen. Det gør nemlig at dunene fletter sig sammen og skaber en masse hulrum, hvori der der samles noget luft. Det er den luft der bliver varmet op af kropstemperaturen og gør juniordynen varm. Jo højere bæreevnen er, jo færre dun skal der til for at at din barn kan holde varmen.
En tynd juniordyne har den fordel, at fugten let og hurtigt trænger igennem dynen og fordamper fra overfladen. Det er derfor, at det er bedst at vælge en dyne med en høj bæreevne. Det er ikke komfortabelt at sove med en fugtig dyne. Fugt kan faktisk også godt medvirke til at dit barn kommer til at svede, fordi kroppen ikke kan ånde.
I udgangspunktet prøver producenterne at lave alle juniordynerne lige (tilpas) varme. Men jo lavere kvalitet fyld, jo mere fyld skal der til. Tag fx. Happy Kids med andedun. Den er fyldt med 90% andedun og 10% småfjer, der til sammen giver dynen en relativt lav bæreevne på 8. For at gøre dynen varm nok, skal der 320 gram fyld til. Sammenliger du den dyne med Happy Kids med gåsedun, så kan du se at der kun er 200 gram fyld i. Dynerne er lige varme, men gåsedunsdyne kan betragtes som den bedste, fordi den er lettest og afgiver fugten hurtigere.
Se vores udvalg af juniordyner
Hos Dynehuset fører vi kun juniordyner af god kvalitet og med fyld, som er forsvarlig produceret. Vi samarbejder med to super producenter i Danmark: Ringsted Dun og Norvi Group. De ved hvad de laver og deres juniordyner fås ikke bedre.
Spørgsmål om juniordyner
Har du spørgsmål om hvilken juniordyne du skal vælge til dit barn, så spørg os :)
Tlf.: 71 99 00 79
E-mail: info@dynehuset.dk