Se vores udvalg af silkedyner her 

Dynens længde

En standarddyne måler 200 cm i længden.

Som tommelfingerregel vil alle der er højere end 170 cm have glæde af en “ekstra lang” dyne, dvs. en dyne der måler 220 cm i længden.

Dynens fyldvægt

Det er meget individuelt hvor meget fyld forskellige mennesker har brug for og føler sig tilpas i. Det er derfor ikke muligt at komme med noget almengyldigt råd. Der er dog det særlige ved silke, at det er bedre at vælge en lidt for tyk dyne, frem for en der er for let, da silken har en særlig evne til at afgive overskudsvarme. Man får det derfor meget sjældent for varmt i en silkedyne, så hvis du er i tvivl, skal du vælge den dyne der har mest fyld. For 9 ud af 10 personer er en lun helårsdyne med 1.000 gram fyld det rigtige valg.

Vores sommerdyner er meget lette, og er til folk der har tendens til at have det meget varmt om sommeren. Vores lette helårsdyner passer til folk der generelt har det varmt om natten og ofte må smide dyne.

  • Sommerdyne: fyldvægt 500 gram
  • Let helårsdyne: fyldvægt 750 gram
  • Lun helårsdyne: fyldvægt 1000 gram

Dynens vår/betræk

Vores silkedyner kommer med to forskellige typer dynevår: Chameuse-silke og jacquardvævet bomuld.

Hvis du ønsker en helt let dyne, skal du vælge silkebetræk, imens du skal vælge bomuld, hvis du godt kan lide at dynen vejer lidt.